Henders & Hazel – eigenzinnige en gezellige meubels

We keren de tijd en stappen 1968 binnen. Meer dan een halve eeuw terug startte Georges van den Bosch zijn fabriek in stalen buismeubilair. Dit onder de naam HABUFA. Het zou het startsein worden van een imponerend familiebedrijf dat tegenwoordig onder de naam Henders & Hazel (vanaf 2004) furore maakt in heel Europa. Het meubilair wordt in eigen huis ontworpen en getest door een team kundige ontwerpers. Zo heeft het meubelbedrijf alle touwtjes in eigen handen en hoeven ze niet slaafs andere modellen te kopiëren. Dat is een van de redenen dat de collectie van het bedrijf zich behoorlijk onderscheidt van de concurrentie. Behalve echt goed design is er ook veel aandacht voor het praktische woongemak van de meubels. Als je die twee zaken verenigt, heb je dus echt waar voor je geld.

Veel kritische ogen bij Henders & Hazel

Een van de dingen waar Henders & Hazel sterk in is gebleven, is de keuze voor hoogwaardige materialen. Of het nu om hout, metaal, leer of stof gaat. Die materialen krijgen eerst een nauwgezette inspectie te verwerken voordat groen licht wordt gegeven. Kwaliteit is hierbij een eerste criterium. Zo wordt voor het leer alleen gewerkt met huiden die aantoonbaar hoge kwaliteit hebben. De meubels komen beslist niet van de lopende band want ze worden met de hand afgewerkt door ervaren vaklieden. En steeds opnieuw tijdens het maakproces worden de meubels getoetst op hoogstaande kwaliteit. Een minder goede constructie of een kleur- of materiaalfout? Dan gaat het meubel terug en komt zo niet in de winkel te staan.

Royaal assortiment aan meubilair en accessoires

Ook al heb je ietwat buitengewone woonwensen, Henders & Hazel pareren dat met diverse meubelformaten en opstellingen. En gewoon een superrijk gamma aan kleuren voor stof en leer. Je kiest uit liefst 300 tinten. En dat helpt natuurlijk om het meubilair fraai aan te passen aan de spullen die je al in je kamer hebt staan. Bovendien trekt het bedrijf de ontwerplijnen ook door naar gadgets, verlichting, parketten en allerlei woonaccessoires. Dat betekent dat je banken, kasten, stoelen en tafels kunt combineren tot een fraai woongeheel. Dat je daar dan ook nog eens de finishing touch aan kunt geven door bijpassende accessoires toe te voegen.

De vier woonstijlen van Henders & Hazel

Om het gemakkelijk te houden, gaan de meubelontwerpers uit van een viertal zeer aansprekende woonstijlen. Hun spullen kun je goed kwijt in een industriële of moderne woonstijl, en ook in een landelijke of een natuurlijke interieurstijl. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het meubilair zo eigen is, dat het ook niet misstaat bij andere woonstijlen. Met altijd de nadruk op een warme, gezellig huiselijke sfeer. Want goed design hoeft niet altijd een museumstuk te zijn. 

Europese klasse

Als je de collectie van het bedrijf bij een van de verkooppunten goed bekijkt, valt je wel iets op. Je leest er als het ware culturen uit: de klasse van Italië en de Spaanse passie, bijvoorbeeld. Maar ook de Duitse degelijkheid. Geen wonder dat het meubilair van Henders & Hazel in heel Europa gewild is.

Wil je meer keuze? Bekijk ook eens Richmond Interiors voor inspiratie. 

Gerelateerde berichten