Wasbare luiers: de voordelen

Zijn jullie in verwachten van een kindje? Dan is dat natuurlijk goed nieuws, maar moeten er ook veel dingen geregeld worden tijdens de zwangerschap. De vader gaat vaak alvast aan de slag met het inrichten van de kinderkamer en moeder kijkt alvast naar leuke kleding op het internet. Toch is het van belang om niet de verzorgingsproducten te vergeten voor het kindje. De verzorgingsproducten zijn namelijk heel erg belangrijk en hier vallen natuurlijk ook luiers onder. Het kopen van de juiste luiers is lastig en veel aanstaande ouders kiezen voor wegwerpluiers. Toch is het aan te raden om vooral te kiezen voor wasbare luiers en dit komt doordat er veel voordelen aan verbonden zitten.

 

Wasbare luiers zijn namelijk veel beter dan wegwerpluiers en dat is niet zonder reden. Er zitten enorm veel nadelen verbonden aan wegwerpluiers en veel aanstaande ouders weten hier weinig over. Uitwasbare luiers zijn altijd gemaakt van natuurlijke materialen en kunnen ook hergebruikt worden. Dit betekent dat je de luiers regelmatig moet wassen, zodat ze ook opnieuw gedragen kunnen worden. Wil je weten wat de voordelen zijn van uitwasbare luiers? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Ze zijn duurzaam

Wegwerpluiers zijn heel erg makkelijk om te gebruiken en je kunt ze na het verschonen gewoon weggooien. Voor veel ouders is dit een makkelijke oplossing en scheelt het ook enorm veel tijd. Toch zitten er nadelen aan verbonden en zijn ze bijvoorbeeld erg slecht voor het milieu. De productie van deze wegwerpluiers is heel erg schadelijk voor het milieu en ze veroorzaken ook enorm veel afval. Dit komt doordat wegwerpluiers voor 30% uit plastic bestaan en dit is slecht voor het milieu. Wasbare luiers zijn juist heel erg duurzaam en zijn niet zo vervuilend als het gebruik van wegwerpluiers. Wil jij een steentje bijdragen aan een beter milieu? Dan is het altijd verstandig om te kiezen voor wasbare luiers, deze zijn namelijk wel duurzaam.

Het is fijner voor het kindje

Wegwerpluiers zijn natuurlijk wel handig, maar ze zijn niet fijn voor de billetjes van je baby. De billetjes van de baby zijn heel erg kwetsbaar en wegwerpluiers zorgen snel voor luieruitslag. Dit komt doordat er chemische stoffen in de luier zitten en deze kunnen vocht ontnemen uit de huid. Hierdoor krijgt de baby een stuk sneller last van een droge huid en dit zorgt voor uitslag. De baby krijgt hierdoor veel last en kan hierdoor een stuk slechter slapen, maar is hierdoor ook minder flexibel. Wasbare luiers zijn van een natuurlijk materiaal gemaakt en zitten juist comfortabel om de billetjes van de baby. Ze zorgen veel minder snel voor uitslag en dat is natuurlijk een groot voordeel. 

Wasbare luiers online bestellen

Wasbare luiers zijn dus heel erg handig en er is eigenlijk geen reden om ze niet te gebruiken. Wil jij ook uitwasbare luiers gebruiken? Dan kun je deze makkelijk bestellen op het internet, maar moet je hiervoor wel bij een luier specialist zijn. Je kunt hier namelijk kwalitatieve uitwasbare luiers kopen en dat is natuurlijk een voordeel.

Gerelateerde berichten